Verse sambal is lekker.
En niet moeilijk te maken.
Alle ingrediënten moeten het zelfde gewicht hebben.
Dus 300 gram of 500 gram of 1000 gram….enz.
Rode pepers, zaad eruit halen met handschoenen aan. Fijn snijden
Wil je echte hete sambal, zaad erin laten.
Ook welke pepers men gebruikt, is een eigen keuze.
Sommige zijn bloedheet. Ik gebruik de Chili peper.
Prei fijn snijden. (keuze)
Ui fijn snijden.
Een paar teentje knoflook snijden.
Alles in een keuken machine en fijn malen.
Olie in een grote wok en alles bakken.
Bruine suiker er bijvoegen en proeven.
Afkoelen en in een schone jampot in de koelkast bewaren.
Door de suiker is het langer houdbaar.
Door: Alice
Nou dat lijk mij erg makkelijk ga ik eens proberen lijkt mij heftig
gr. Gerrit
Voeg aan deze sambal een of twee Madame-Jeannettes aan toe en je hebt dan echt de Surinaamse smaak aan deze sambal.